Bigc

בידוד רעש של חלונות פלסטיק: איך להגדיל ובמה זה תלוי

תוכן המאמר

  1. מהו בידוד אקוסטי של חלונות פלסטיק
  2. טכנולוגיות לשיפור בידוד רעש
  3. נורמות טכניות לחלונות אטומים לרעש
  4. שיעורי בידוד אקוסטי חלונות
  5. כאשר אתה צריך בידוד רעש מוגבר בחלונות
  6. קשיים ביצירת הגנה קולית לזיגוג
  7. בחירת פרופיל חלון
  8. כיצד משפיעה איכות התקנת החלונות על בידוד הרעשים
  9. הניואנסים של בחירת חלון עם זיגוג כפול אקוסטי
  10. כיצד לשפר את בידוד הרעש בבית שלך
  11. שיטות לא יעילות של בלימת רעש
  12. מפרקים מיתוסים על בידוד אקוסטי של חלונות פלסטיק

עוד מאמרים איכותיים על חלונות:

חלונית יצור חלונות בודדים

חלונות ודלתות בלגיים עושים ברזל

דור חלונות ודלתות מברזל

בידוד רעש של חלונות פלסטיק: איך להגדיל ובמה זה תלוי
בידוד רעשים בחלונות PVC

מהו בידוד אקוסטי של חלונות פלסטיק

שני סוגי רעשים יכולים לחדור לדירה – מבני, מועבר לאורך קירות הבניין ואוויר, נעים עם מסות אוויר. רעש מבני נלחם על ידי בידוד קירות, רצפות ותקרות. אוויר גם נכנס פנימה במידה רבה יותר דרך פתחי החלונות. אם התריסים פתוחים, הרי שגלי הקול אינם נתקלים במכשולים בדרכם. אם האבנטים סגורים, אז מסגרות פרופיל וחלון בעל זיגוג כפול עומדים בדרכם של הגלים. מכיוון שהחומרים שלהם (פלסטיק, זכוכית) קשים וגמישים יחסית, עדיין מועבר דרכם קול.

בידוד הרעשים הוא היכולת של חלון פלסטיק לשקף חלקית צלילים, ולבלום את השאר ב-25-47 dB. כתוצאה מכך, הרעש הבולט שנותר צריך להיות ברמה כזו שהוא לא יגרה את מערכת העצבים האנושית. אגב, גם שקט מוחלט בדירה אינו רצוי. זה לא טבעי, ולכן מטריד לא פחות מצווחות רמות. בשני המקרים, אדם ימצא בתנאים לא נוחים עבור עצמו, גורם ללחץ ותורם להופעת בעיות בריאותיות שונות.

טכנולוגיות לשיפור בידוד רעש


שיעור גבוה של בידוד קול מושגת במתחם ובפרט עבור כל חלון ספציפי, שכן תנאי ההפעלה, המאפיינים הטכניים והמצב הנוכחי שונים לעתים קרובות באופן קיצוני. כדי להגביר את תכונות הבידוד לרעש של מבנה החלונות, יצרנים פיתחו טכנולוגיות מיוחדות הכוללות "שדרוג" הן של מסגרות והן של חלונות בעלי זיגוג כפול. אבל השימוש בשיפורים נוספים הוא תנאי אופציונלי. לפעמים מספיק רק להתאים את האביזרים או להקציף מחדש את תפרי ההרכבה.

טכנולוגיה בידוד רעש
חלונות מבודדים תרמי

תכונות של הגברת ספיגת הרעש

החלק הכי "רועש" במבנה החלון הוא החלון בעל זיגוג כפול. הוא תופס יותר מ-80% משטח החלון כולו ורמת בידוד הרעש תלויה בו ב-70%. התעריף הנמוך ביותר עבור כוסות בודדות. במקום השני ממוקמים חד קאמרי (2 זגוגיות של 4 מ"מ כל אחת ותא של 12-16 מ"מ) וחלונות דו-קאמריים פשוטים בעלי זיגוג כפול עם סט סטנדרטי של שלוש זגוגיות בעובי 4 מ"מ ושני חדרים של 8-10 מ"מ. בבתים שבהם מתגוררים אנשים, אסור להתקין חלונות PVC עם זגוגיות בודדות וחלונות חד-תאיים בעלי זיגוג כפול גם בגלל הבידוד התרמי הנמוך שלהם. הם מיועדים לזיגוג מבנים שאינם למגורים וחצרים טכניים.

גם התקנת חלונות בעלי זיגוג כפול רב קאמרי ליצירת שקט אינה מעשית. על ידי הוספת מספר הכוסות והתאים, תכונות הבידוד התרמי ומשקל המבנה גדלים. בידוד אקוסטי, לעומת זאת, כמעט ולא משתנה, מכיוון שהבדים מהדהדים זה עם זה בצורה מושלמת, ללא קשר למספרם. האפשרות הטובה ביותר עבור זיגוג דיור, אשר יש דרישות גבוהות ליצירת שקט – חלונות עם זיגוג כפול אקוסטיים. בעיצובו יש חשיבות רבה לעובי הכוסות ולאסימטריה של המרווחים ביניהם, כמו גם לעוד כמה "טריקים".

לגבי הפרופיל, דווקא מערכות רב-חדריות (5 חדרים או יותר) בעובי מספיק של הקירות החיצוניים והפנימיים מבודדות היטב את רעשי החלונות. גם עומק ההרכבה של המסגרת חשוב. ככל שהוא גדול יותר, ניתן להכניס לתוכו חלון בעל זיגוג כפול עבה יותר. יש דעה שחלונות עם מסגרות עץ שקטים יותר מאשר עמיתים מפלסטיק. זה לא נכון. למעשה, למבני עץ מודרניים יש כמעט ביצועים זהים לאלה של פלסטיק. חלונות עץ שהותקנו בעבר בכל מקום, עמדו בבטחה על השקט בשל העובדה שהם הותקנו בשכפול, כלומר, היו להם שני קווי מתאר זיגוג משתי מסגרות עצמאיות ונפרדות.

במה תלוי בידוד אקוסטי?

לא רק עובי יריעות הזכוכית והמרחקים ביניהן משפיעים על בידוד הרעש של חלונות PVC.

גם הגורמים הבאים חשובים:

אופי של מסגרת הפרופיל;
כמות ואיכות של קווי מתאר איטום;
מידת אטימות של דלתות סגורות;
אטימות של תפרי הרכבה;
תכונות החומר, איכות הגימור של מדרונות ואדני חלונות.
אפילו רווח של שני מילימטר בין האבנט למסגרת או בתפר ההתקנה מפחית את אטימות החלון למינימום, בהתאמה, הרעש גם יעבור פנימה באין מפריע. בחירת מערכת הפרופילים, כמובן, חשובה. אבל עדיין, מידת בידוד הרעשים נקבעת במידה רבה על ידי העיצוב של החלון בעל זיגוג כפול.

נורמות טכניות לחלונות אטומים לרעש

דרישות ספציפיות מוטלות על מבנה החלון כדי להבטיח את נוחות האנשים השוהים בחדר. התקנים מסדירים כי רמת הרעש באזור מגורים לא תעלה על 30-35 dB. בהתאם לכך, החלון חייב להיות בעל אינדיקטור כזה של בידוד קול, שהתנאי מתקיים בעת סגירת האבנטים. מיקום הבניין משפיע ישירות על ה"רעש" של הסביבה. מטעמי נוחות, לפי מידת ההפחתה ברמת הרעש החודר, חולקו מבני החלונות למחלקות.

בהתאם לייעוד החדר, גם רמת הרעש המותרת משתנה:

משרדים, סוכנויות ממשלתיות – עד 50 dB (שיחה רגועה);
כיתות בית ספר, ספריות – עד 40 dB (טיפות גשם);
אולמות קולנוע – עד 40 dB;
חדרי מגורים – 30-35 dB (לחישה או תקתוק של שעון מעורר);
חדרי שינה למבוגרים וחדרי ילדים – 20 dB (רשרוש עלים או נשימה של אדם ישן).
שתי הנקודות האחרונות נוגעות לדירות בבניינים רבי קומות. הערכים נחשבים נאמנים, מכיוון שכמעט בלתי אפשרי להוריד אותם אפילו יותר בערים. דרישות מחמירות יותר מוטלות על בתים כפריים – הערכים שלעיל לחדרי מגורים מופחתים בעוד 5 dB.

שיעורי בידוד אקוסטי חלונות

זה תלוי איפה הבניין ממוקם (בעיר או באזור הכפרי, באזור מגורים או לאורך הכביש המהיר, ליד התחנה או שדה התעופה) תלוי עד כמה "שקט" חלון PVC צריך להיות. כדי להקל על בעלי הבית את הבחירה, חולקו המבנים לשש כיתות. ככל שמספר הכיתה גבוה יותר, כך בידוד הרעשים שמספק נציגו טוב יותר.

שיעורי בידוד קול:

VI – 50 dB ומעלה;
V – 45-50 dB;
IV – 40-45 dB;
III – 35-40 dB;
II – 30-35 dB;
I – עד 30 dB.
הנתונים לעיל עשויים להשתנות מעט ממקור למקור. בדרך כלל, ההבדל נע בין 3-5 dB.

בעת זיגוג בתים כפריים המרוחקים מהכביש המהיר ועם שכנים נאותים מאחורי הגדר, אתה לא יכול לחשוב על מתן בידוד קול גבוה. עבור מקרה כזה, קונסטרוקציות של המעמד הראשון והשני מתאימים למדי. כך גם לגבי חלונות הקומות העליונות או הבניינים הממוקמים באזורי שינה שקטים. במצבים אחרים כדאי לבחור אפשרויות "שקטות" יותר. גם בחלונות עץ אפשר להגיע לרמה גבוה של בידוד רעש.

כאשר אתה צריך בידוד רעש מוגבר בחלונות

ככל שהאזור שמסביב רועש יותר, כך ההגנה צריכה להיות אמינה יותר. לדוגמה, חלונות פלסטיק מהמחלקה השישית מספקים את הרמה הגבוהה ביותר של בידוד קול. הם משמשים לזיגוג מבנים הממוקמים ליד אזורי תעשייה. עיצובים מהמעמד החמישי והרביעי משמשים בדירות של בניינים רבי קומות הממוקמים ליד מסילות רכבת, שדות תעופה, כבישים מהירים. הרביעי והשלישי – ליד כבישים, ליד כיכרות רועשות או עם אתר בנייה (למשל, בבניינים חדשים עם פיתוח פעיל של האזור).

כדי לקבוע את מקורות ועוצמת הרעש, עדיף להזמין מומחה. הוא ייקח מדידות עם מכשירים מיוחדים, יעזור לגלות את רמת בידוד הרעש של החלון הדרושה לשהייה נוחה. למשל, רעש הרחוב יהיה 80 dB, כלומר מבנה החלון אמור להצליח להפחית אותו ב-45 dB, כך שבסופו של דבר הרמה בפנים לא תעלה על 35 dB. גם התדרים חשובים. קולות הבנייה והמכוניות החולפות הם רעשים בתדר נמוך, בעוד שנביחות של כלבים וצרחות של ילדים הם בתדר גבוה. בעיית חיסולם נפתרת בדרכים שונות. במקרה הראשון זכוכית טריפלקס תתאים, במקרה השני מספיקות כוסות רגילות, אבל עבות יותר מבחוץ ודקות מבפנים.

קשיים ביצירת הגנה קולית לזיגוג

קיר בטון – גדר מוצקה בעובי של עד חצי מטר, המשקפת בצורה מושלמת כל רעש. חלון פלסטיק, בהשוואה אליו, הוא עיצוב דק ושביר למדי. היצרנים עומדים בפני משימה קשה – ליצור יחידת חלון אמינה עם בידוד קול מוגבר, שהיא גדר מוצקה, תוך הכנסת אור לחדר בכמויות מספיקות. הגדלת עוביו תגדיל את תכונות הבידוד לרעש, אך גם משקל המבנה יגדל באופן משמעותי. לא כל קיר יכול לעמוד במשקל כזה, שבגללו יועברו רעידות גם דרך משטחים אחרים בתוך הבית. לכן, כל כך חשוב למצוא את היחס האופטימלי בין עובי, משקל ומאפיינים של החלון.

בחירת פרופיל חלון

בשל קשיחותו, מתכת-פלסטיק משפיעה מעט על בידוד הרעש. מחווני חוזק מספיק, חום ובידוד קול יש מערכות עם עובי של קירות חיצוניים

בסדר מ-2.8 מ"מ (אידיאלי 3 מ"מ) ו-2.5 מ"מ פנימי. לעיצוב הפרופיל יש חשיבות עיקרית, כלומר איך הוא מסודר בפנים. ככל שיש יותר חללי אוויר בפרופיל (5 תאים ומעלה), כך החלון יהיה שקט יותר בסופו של דבר. גם עומק ההרכבה חשוב, מכיוון שניתן להכניס רק פרופיל בעומק של 70 מ"מ ומעלה לחלון בעל זיגוג כפול אקוסטי עבה מספיק.

לשלושת הקווים הבאים יש את מחווני בידוד הקול הטובים ביותר מבין המערכות הפופולריות בשוק החלונות:

Pen Wood 60
Pen Wood 750
Pen Wood 880
פרופילים אלה הם לא רק אטומים לרעש, אלא כל שאר האינדיקטורים נמצאים למעלה.

Pen Wood  הוא חידוש פטנט של הקונצרן הגרמני . תכונה ייחודית היא היעדר מוסיף חיזוק בפנים, שבגללו תכונות הבידוד התרמי גדלות באופן משמעותי (1.05 מ"ר * ° C / W). יחד עם זאת, הפרופיל התגלה כקל באופן מפתיע (40% קל יותר) ועמיד, בשל העובדה שהפלסטיק מחוזק באופן מיידי בתפזורת. בין האחים והאנלוגים שלה, Geneo בולטת לטובה על פני מתחרותיה, שכן יש לה את בידוד הקול הגבוה ביותר – עד 47 dB. זה אפשרי הודות לעומק של 86 מ"מ, קירות של 3 מ"מ ושישה תאי אוויר בפנים. ניתן להשלים את מסגרת הפרופיל עם חלונות עם זיגוג כפול עד עובי 53 מ"מ. אפילו שתי כוסות טריפלקס יכולות לשמש בו זמנית בעיצוב האריזה. המשמעות היא שהחלון יהיה שקט ככל האפשר.

כיצד משפיעה איכות התקנת החלונות על בידוד הרעשים

רמת בידוד הקול שחלונות פלסטיק יציגו במהלך הפעולה תלויה ישירות באיכות ההתקנה. אם זה מבוצע בצורה לא נכונה, אז, ללא קשר למאפייני העיצוב שהוכרזו על ידי היצרן, הדירה עדיין תהיה רועשת.

יש לעמוד בדרישות הבאות במהלך ההתקנה:

גם המסגרת וגם האבנטים חייבים להיות מוגדרים אך ורק בהתאם לרמה. העיוות שלהם יוביל להיחלשות של התאמת האבנט, אטימות המבנה תופר.
רוחב הרווח בין המסגרת לקיר לא יעלה על 30 מ"מ, אחרת לא ניתן יהיה לבצע איטום איכותי. למילוי נעשה שימוש רק בקצף הרכבה מיוחד עם רמת בידוד אקוסטי של 60 dB. יש להכין תחילה את המשטחים (לנקות מאבק, לדרוך) ליישום קצף.
אם בכל זאת הופרה הטכנולוגיה ליצירת תפר הרכבה, יש לטפל בנוסף בפער עם מסטיק אקוסטי.
שלושה קווי מתאר איטום מונחים בעיצוב באמצעות גומיות סיליקון אלסטיות במיוחד.
לוחות פלסטיק רגילים על מדרונות מוחלפים בלוחות סנדוויץ' או מתווספים בשכבת צמר מינרלי. אדן החלון מפלסטיק מוחלף באבן או שתחתיו נוצרת שכבה אטומה לרעש נוספת.
אגב, קיר גבס, כמו פלסטיק, מוליך צלילים בצורה מושלמת. לכן, גם מתחתיו אתה צריך להניח שכבה של צמר מינרלי.

הניואנסים של בחירת חלון עם זיגוג כפול אקוסטי
אם הדירה רועשת גם ביום וגם בלילה, אז התקנת חלון אטום לרעש היא לא מותרות, אלא הכרח. יחד עם זאת, בעת הבחירה, אתה לא צריך למהר מקיצוניות אחת לאחרת. לרוב לא נדרשת התקנה של חלון בעל זיגוג כפול רב-חדרי (3, 4 חדרים). עם עלייה במספר המשקפיים ובהתאם גם המצלמות, רק תכונות הבידוד התרמי של מבנה החלון גדלות בצורה ניכרת. חלון הפלסטיק נעשה שקט יותר ב-2-3 dB בלבד. במקביל, המחיר עולה בצורה משמעותית. אם נשווה מוצר סטנדרטי חד קאמרי ודו קאמרי עם משקפי 4 מ"מ ומצלמות עד 12 מ"מ, אז האפשרות הראשונה מבחינת בידוד קול תראה את עצמה אפילו טוב יותר. הסיבה היא ששתי יריעות זכוכית מהדהדות פחות משלושה דומים. לכן, עדיף לקנות חלון מפרופיל עמוק של חמישה חדרים (או יותר) עם חלון בעל זיגוג כפול אקוסטי דו קאמרי.

תכונות של חלון בעל זיגוג כפול

קודם כל, אתה צריך להעריך את עוצמת ואופי הרעש המגיע מהרחוב. המדידות מתבצעות בשעות העומס כאשר הרעש מגיע למקסימום. רעשים בתדר נמוך כוללים רעש תנועה, קולות מסילת הברזל, בנייה, עבודות תעשייתיות. תנודות בתדר נמוך מתפשטות מהר ורחוק, ומרגיזות מאוד את מערכת העצבים האנושית. חלונות בהם מושג בידוד רעש גבוה באמצעות התקנת זכוכית טריפלקס יסייעו בהגנה מפניהם. גם הכוסות הנותרות צריכות להיות בעובי שונה, והמרווחים ביניהן צריכים להיות ברוחב לא שווה. ניתן להשיג את האפקט המרבי על ידי התקנת מעגל זיגוג נוסף (יחידת חלון פינית).

חומרים מגרים בתדירות גבוהה כוללים כלבים נובחים, צרחות רמות, נדנדות חריקות, אזעקות או צופרים של מכונית… ניתן להסתתר מהם מאחורי חלון בעל זיגוג כפול עם זכוכית חיצונית מעובה ומצלמות ברוחב שונה. בעת הבחירה, כדאי גם לקחת בחשבון שעם גידול בגודל של חלון בעל זיגוג כפול, תכונות הבידוד שלו לרעש פוחתות. לכן, עדיף לחלק חלון גדול לכמה חלקים קטנים יותר על ידי אימפוסטים, יצירת שתיים או שלוש כנפיים במקום אחד (בדרך כלל שניים חירשים, אחד פעיל).

הבדלים מהרגיל

שלושת הגורמים הבאים הם המבדילים העיקריים

תכונות אשוח של חלון אקוסטי בעל זיגוג כפול מהרגיל:

עובי זכוכית. בגרסה הרגילה, כולם זהים (סטנדרטי 4 מ"מ). בגוש אטום לרעש, הזכוכית הראשונה עבה יותר (בדרך כלל 6 מ"מ) מהאחרות.
זכוכית טריפלקס (שתי יריעות של 3 מ"מ, מודבקות בסרט). הוא מותקן במקום החיצוני כדי להשיג ביצועים מקסימליים.
רוחב המרווחים. זה לא זהה, כלומר, אחד החדרים צר יותר מהשני.
כל השיטות הללו מכוונות למזער את התהודה של יריעות זכוכית.

כיצד לשפר את בידוד הרעש בבית שלך

כדי להפוך את הבית לשקט יותר, אין צורך להזמין חלונות פלסטיק חדשים או לקרוא לאומן מקצועי. לפעמים אתה יכול לשפר דברים בעצמך. יתכן שלמבנים המותקנים יש רמה מספקת של בידוד קול. ככלל, לכל מערכות  יש מחוון הגון. ורעש הרחוב יכול לחדור פנימה מסיבות אחרות שאתה יכול לחסל בעצמך. במקרים מסוימים, אמצעים נוספים, כגון מעגל זיגוג שני או תריסים אטומים לרעש, יעזרו. אבל בסופו של דבר זה עדיין יעלה פחות מהחלפת החלון המותקן בחלון אקוסטי חדש.

צפיפות לחץ

בידוד הרעש של אפילו חלונות הפלסטיק האיכותיים ביותר מצטמצם לכלום אם האבנטים מתעוותים עם הזמן או אינם משתלבים היטב על המסגרת. כאמור, אפילו פער של שני מילימטרים פותח גישה חופשית לבית לרעש הרחוב. במקרה זה, לא קשה לשפר את המצב. יש צורך בעזרת אקסצנטריות מיוחדות להתאים את מיקום האבנט ביחס למסגרת ולצפיפות הלחץ. באופן אידיאלי, יש ללחוץ בחוזקה על דף נייר הכרוך בין האבנט למסגרת ולשלוף אותו החוצה במאמץ רב.

איטום תפרי הרכבה

אם האבנטים מפולסים ולחוץ היטב, אך צלילי הרחוב עדיין חודרים בחופשיות לבית, אז הבעיה נעוצה בתפרי ההרכבה. בתחילה הם נוצרו באופן שגוי, או בסופו של דבר איבדו את ההידוק שלהם. במקרה זה, לא העיצוב של חלון הפלסטיק אשם בבידוד הרעש הלקוי, אלא העבודה הלא מקצועית של המתקינים. מה לעשות? אפשר להחזיר את בידוד הרעש לרמה המוצהרת על ידי יצרן חלונות pvc. כדי לעשות זאת, אתה צריך לאטום מחדש את הפערים בין הקיר למסגרת, לאחר הסרת המדרונות. פער צר לא חייב להיות מלא בקצף. ניתן למרוח עם איטום סיליקון או מסטיק אקוסטי.

תריסים אטומים לרעש

אחת האפשרויות להשיג בידוד קול מוגבר היא לתלות תריסים מיוחדים אטומים לרעש על חלון פלסטיק. לדוגמה, ל- יש את הקו האקוסטי של RAUVOLET. הם בעיצוב מיוחד המורכב מפסי פרופיל מחוררים עם שכבת בידוד נוספת. הסיב המיוחד סופג צלילים בתדר גבוה ונמוך בקרבת החלון ובמרחק מסוים ממנו.

מעגל זיגוג שני
הפתרון העולמי לבעיה הוא יצירת מעגל זיגוג שני. הוא משמש כאשר החלונות המותקנים אינם מספקים את הרמה המתאימה של בידוד קול, ואין זה רציונלי לשנות אותם לחדשים מכל סיבה שהיא. לאחר התקנת מסגרת עצמאית שנייה (אפילו דקה), הדירה תהפוך שקטה הרבה יותר. אבל זה לא תמיד אפשרי, שכן פתיחת החלון חייבת להיות בעובי מספיק. החסרונות בשיטה זו הם העלות הגבוהה והקטנה משמעותית ברוחב אדן החלון.

שיטות לא יעילות של בלימת רעש

ממכרים ומוכרים בחנויות ניתן לשמוע עצות מגוונות. יש גם המלצות רבות באינטרנט כיצד להפוך חלונות לשקטים יותר. אבל לא כל שיטות הבידוד לרעש יעילות באותה מידה. לדוגמה:

החלפת חותם. גומי איטום מבטיח את אטימות המבנה. החלפת איטום שחוק בחדש, כמו גם התקנת קו מתאר נוסף, תגדיל את תכונות הבידוד לרעש של החלון ב-1-2 dB בלבד. בנוסף, עיקר הרעש נכנס לבית דרך הזכוכית, ולא דרך המסגרת.
גימור מדרון. שום גימור שיפוע לא יעזור אם הצלילים עוברים דרך תפר הרכבה באיכות ירודה. יש להשתמש בשני הפתרונות הללו בשילוב. יתר על כן, גם החומר של המדרונות משנה. לוחות סנדוויץ' ומדרונות מטויחים הם היעילים ביותר מבחינת בידוד קול. אבל הם יוסיפו רק כמה דציבלים לסך הכל.
דלתות סגורות. ואכן, דרך הדלתות הפתוחות גם במצב אוורור, צלילים יעברו פנימה "כאילו בבית". אבל לחיות עם החלון סגור כל הזמן זה פשוט בלתי אפשרי ומסוכן לבריאות. בשל האטימות הכמעט מוחלטת של מבני PVC, חמצן יגמר במהירות בחדרים ופחמן דו חמצני יצטבר. אוורור אותם הוא חיוני. הבעיה נפתרת על ידי התקנת שסתומי אוורור מיוחדים במבנה החלון.
גז אינרטי. מילוי החדרים בין השמשות בו במקום אוויר יבש באמת ייתן אפקט קטן – כ-1 dB. אבל הגידול בעלות הכוללת של החלון יהיה משמעותי, בהתאמה, זה לא שווה את זה.
העלויות הכספיות והפיזיות של האמור לעיל

ההחלטות האלה פשוט אינן מוצדקות. העלייה במדד האיטום לרעש תהיה כל כך לא משמעותית שבעל החלון אפילו לא יבחין בהבדל.

מפרקים מיתוסים על בידוד אקוסטי של חלונות פלסטיק
ישנן מספר בדיות על חלונות בידוד אקוסטי. כמה מיתוסים מספרים אילו חלונות שקטים יותר. אחרים, בתור פרסום, ממליצים לרכוש משהו בנוסף במהירות ובמינימום מאמץ כדי לבודד את עצמם מהרעש של הרחוב. כך:

זיגוג כפול שקט יותר מאשר זיגוג יחיד. מה שחשוב זה לא מספר המשקפיים והמצלמות, אלא האסימטריה שלהם. היא זו שעוזרת למנוע מהמשקפיים להדהד זה עם זה.
משקפיים עבים יותר מוליכים פחות רעש. עובי הקנבסים צריך להיות שונה, ואז ההשפעה תהיה באמת. ואם זה זהה לכל הציורים בחבילה, אז זה לא משנה כמה מילימטרים יש 4 או 6.
מסגרות עץ שקטות יותר משל פלסטיק. לחומר הפרופיל יש השפעה מינימלית על תכונות בידוד הרעש של החלון, 70% תלוי בחלון בעל זיגוג כפול.
כדי לעשות את זה שקט יותר, אתה צריך להדביק סרט דק על הזכוכית. זה רק תכסיס פרסומי של יוצריו. על ידי הדבקת הסרט, ניתן להגביר את חוזק הזכוכית, להפוך אותה לצבעונית או שיקוף, ו"ללמד" אותה לשקף אולטרה סגול. אין לו השפעה על בידוד קול וחום.
לחיות בשקט הוא רצון אנושי נורמלי. אבל יש לגשת ליישום שלו בחוכמה. ראשית עליך לברר את מקורות הרעש העיקריים. אם אלה שכנים או רעשים מבניים, אז אתה צריך להתמודד איתם. אם הצלילים מהרחוב הם הכי מעצבנים, אז יש צורך להגדיל את תכונות בידוד הרעש של החלון. לפני החלפתו, עליך להעריך את הצורך בכך על ידי בדיקת אטימות הלחץ של השסתומים ואיכות אטימות מפרקי ההרכבה. זה החלון שלא יכול להתמודד עם משימת שיכוך גלי הקול, מה שאומר שיש צורך להחליף את החלון הרגיל עם זיגוג כפול לאקוסטי. יתרה מכך, בחירתו תלויה בסוג, בעוצמה ובתדירות של הגירוי.